Fönsterputsning

Fönsterputsning hemma och på arbetsplatser har ökat mycket de senaste åren. Många har upptäckt hur billigt det är. Givetvis beror mycket på RUT-avdraget som innebär att du som privatkund får dra av 50 % av arbetskostnaden men också att det ofta går fortare än vad många tror att putsa för en person som är van och har bra utrustning.

Ofta kan du få ett uppskattat pris direkt på telefon. Vi kan putsa fönster så du kan göra annat. För bokning behöver vi veta följande uppgifter:

  • Hur många fönster?
  • Vilken typ av fönster?
  • Kan de delas? (tvåsidiga eller fyrsidiga)
  • Öppnas de inåt, utåt eller vänds de runt?
  • Är det spröjs eller är det hela rutor?
  • Är det högt eller svåråtkomligt?

Fönsterputsning kan vara tidsödande och svårt. Speciellt om det inte finns tillgång till utrustning av hög kvalitet. Vi har allt material som behövs och dessutom massor av erfarenhet. Detta gör att vi kan garantera ett utmärkt resultat.

Utrustning för fönsterputsning

När vi putsar fönster använder vi oss av en hink, mopp, skrapa och två olika trasor av mikrofiber.  Våra verktyg är av hög kvalitet och vi kan byta gummi när det behövs och livslängden är betydligt längre än på en billig variant.

Många frågar oss om vad vi använder för medel i vattnet när vi putsar. Vi använder oss av fönstersåpa. Den är miljövänlig och anpassad för att användas på glas och speglar och ger ett mycket bra resultat. Vanligt diskmedel är också ett bra alternativ om du vill putsa dina fönster själv. Är det under nollan brukar vi även använda oss av spolarvätska för att undvika att vattnet fryser.

Hur ofta bör du putsa fönster?

Det är ju självklart upp till var och en hur ofta man putsar sina fönster. Våra kunder brukar vanligtvis anlita oss 2-4 gånger varje år. Ofta beror det på hur trafiken är i området, väder och vind samt hur viktigt individen tycker det är med rena fönster. Kort sagt är det en smaksak!